Uw beplanting en gazon ook in droge zomers en perioden er fris bij laten staan?

Met een volautomatische beregening heeft u daar geen omkijken aan!

Wij informeren u graag naar de vele mogelijkheden, bel voor een vrijblijvend advies.
BT Hovenier

Tuinberegening

Om uw tuin in de zomer er fris bij te laten staan kan u veel werk kosten door met tuinslang en sproeiers en/of gieters aan het werk te gaan.
In een kleine tuin is dit veelal wel te doen en met warm weer kan dit een aangename bezigheid zijn en is binnen een ½ uurtje gedaan. Doch wat als u niet thuis bent in verband met vakantie of werk? Beroep doen op de buren of er voor zorgen dat u dit zelf volautomatisch regelt.
BT hoveniers is specialist in het aanleggen en onderhouden van beregeningssystemen voor uw tuin, want er is een oplossing voor elk budget.

Beregeningsplan

Als het tuinontwerp is gemaakt en u wilt een beregeningssysteem dan wordt er een optimaal beregeningspatroon voor elke soort beplanting flora bepaald. Een gazon in de zon heeft nu eenmaal meer water nodig dan een vasteplanten- of heesterborder in de schaduw. Hierbij dient men rekening te houden met factoren zoals bodemsamenstelling, wind en schaduwpercentage. Geen giswerk of lukraak plaatsen van sproeiers!

Met een 100% overlapping van de sproeizones bespaart U tot 50% waterverbruik t.o.v. ontwerpen met gedeeltelijke overlapping.

Realisatie

Bij BT Hoveniers wordt de beregening tijdens de grondwerkzaamheden aangebracht eventueel gelijktijdig met elektra en andere ondergrondse voorzieningen. De sproeiers worden geplaatst als alles klaar en voordat de beplanting wordt vewerkt. 
Uw beregeningsinstallatie kan worden aangesloten op een grondwaterpomp of op de waterleiding (met voorraadvat) al naar gelang van het systeem.
Nevelaars worden aanbevolen voor kleine gazons, bloembedden of struiken. Pop-up nevelaars worden gelijk met het grondoppervlak geïnstalleerd. De waterdruk zorgt ervoor dat het mondstuk uit de grond komt en weer verdwijnt zodra het sproeien voltooid is. Instelbare hoek van 0 tot 360°. Het is zelfs mogelijk kleine vierkanten en rechthoekige oppervlaktes met één pop-up sproeier te beregenen.

Turbinesproeiers worden aanbevolen voor kleine en middelgrote oppervlakten. Deze nieuwe generatie pop-up sproeier verdeelt het water gelijkmatig over de gehele werpwijdte, dit lijkt op een draaiend regengordijn van grote druppels. De werking is geluidsarm en de sproeier wordt d.m.v. water gesmeerd. Er zijn tevens uitvoeringen in RVS.

Druppelbevloeiing kan worden toegepast bij heggen, bomen, bodembedekkers, struiken en specifieke plantvakken. Op vaste afstanden zijn er kleine gaatjes waaruit het water traag druppelt. Het voordeel van deze manier van beregenen is dat het water direct bij de wortelzones komt. De nieuwe generatie druppeldarmen zijn zodanig ontworpen dat de bewatering over de volledige lengte dezelfde is ( tot 200 m ).
Pop up sproeiers voor tuinberegening door BT hoveniers

Onderhoud

Ook een beregeningsinstallatie behoeft onderhoud. Dit onderhoud bestaat uit:
  • Winterklaar maken van het leidingensysteem door deze droog te blazen voor de vorstperiode en het afsluiten van de watertoevoer. Dit voorkomt vorstschade bij vorst.
  • Voorjaarsbeurt door het systeem weer te activeren en af te stellen. We controleren dan alle spuitdoppen, de pomp en al wat nodig is om weer een tuinseizoen te kunnen functioneren.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor het onderhouden van uw beregeningssysteem. 
Bert Tijssen vertelt u graag meer, bel of mail voor een afspraak!

Klik hier om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen met tuintips, product- en bedrijfsnieuws.

TUINONTWERP

Stappenplan tuinontwerp
2D tuinontwerpen
3D tuinontwerpen

TUINAANLEG

Tuinaanleg particulieren
Tuinaanleg bedrijven
Tuinaanleg instelling

TUINONDERHOUD

Werkwijze tuinonderhoud
Tuinonderhoud particulier
Onderhoud vakantieservice

TUINSPECIALISTEN

Zwemvijvers
Beregening
Elektrische voorzieningen